3 tips voor stukjes op jullie bruiloft

Stukjes op jullie bruiloft. De meeste mensen hebben er een soort haat-liefde-verhouding mee. Ergens hoeft het niet: om op die manier in de belangstelling te staan of een onderbreking van het feest. Spannend wat voor gekkigheid ze gaan uithalen in  de stukjes. Maar ergens is het ook zo onaardig om nee te zeggen, terwijl die ander er moeite voor wil doen.

Na heel wat bruiloften als trouwplanner heb ik inmiddels door wat handig is en ook hoe hier mee om te gaan. Hierbij deel ik graag 3 tips voor stukjes op jullie bruiloft:

Trouwplanner Margriet Puur trouwen

Fotocredits Made by Jantine photography

1. Aangeven wat jullie wel en niet willen qua stukjes op jullie bruiloft

Het is goed om zelf als bruidspaar goed na te denken wat je wel of niet wil. Ook als je echt niet wil, is dat goed. Of aangeven dat er maar plek is voor zoveel stukjes. Of dat het kort en luchtig moet zijn. Zo kunnen jullie het al wel een beetje in banen leiden.

2. Aangeven wanneer stukjes mogen op jullie bruiloft

Wanneer willen jullie dat de stukjes opgevoerd mogen worden? Bedenk hierbij goed wat je programma is. Als jullie een dj of band hebben in de avond, dan heeft dat gevolgen voor hun optreden. De momenten dat er stukjes zijn, kunnen zij niet spelen, terwijl jullie daar wel voor hebben betaald. Ook is vaak bij een avondfeest de groep veel groter (rond de 100 mensen), realiseer dan ook dat een groot deel van die groep, achter in de zaal, het stukje niet meekrijgt. Dit is ook zonde van de moeite die de mensen ervoor hebben gedaan, want het komt niet tot zijn recht.

Als trouwplanner adviseer ik om stukjes tijdens de borrel of diner te houden.

speech trouwdiner Puur trouwen

Fotocredits YourWeddingPhotos

3. Laat het goed ‘regisseren” door jullie ceremoniemeester

Het uitvoeren van stukjes vraagt echt om regie. En deze rol ligt bij de ceremoniemeester. Om dit goed te kunnen doen, moeten de stukjes vooraf aangegeven worden. Ook moet duidelijk zijn wat er nodig is, als beamer, geluid, scherm, etc. Zodat dit voorbereid kan worden.

De stukjes plan ik altijd in het dagschema en deel ik op voorhand met de locatie en fotograaf/ videograaf. Zo weet iedereen wat er komen gaat en kunnen ze erop anticiperen.

Tijdens het diner heb ik als ceremoniemeester steeds overleg met de bediening. Zodat we de stukjes en het uitserveren van het eten goed op elkaar af kunnen stemmen. Want je wil er niet aan denken dat als de soep net uitgeserveerd is, iemand een speech houdt van 20 minuten. Dan is de soep koud en niet lekker meer; daar wordt niemand blij van.

Dit maakt dat het diner vaak een druk moment op de dag is voor de ceremoniemeester. Bedenk dus goed wie je vraagt voor deze rol.

En wat is de plek om dit alles op te geven bij de ceremoniemeester? Dat is de ceremoniemeesterbrief.

Ja en zo lijken stukjes een klein onderdeel van de dag, maar het vraagt zeker een goede voorbereidingen en aandacht op jullie bruiloft. Want alleen op deze manier komt alles tot zijn recht en kan er van genoten worden!!

stukjes bruiloft Puur trouwen

Fotocredits YourWeddingPhotos

Extra tip: Eigen laptop meenemen!

Vaak wordt er gevraagd dor de gasten of er een scherm en een beamer aanwezig is. Dit hebben we dan geregeld en op het moment suprême, komen de gasten met een usb stick aangelopen. Maar zowel locaties als ikzelf geven niet hun laptop af. Dus de gasten moeten zelf hun laptop meenemen.

Meer lezen over die rol als ceremoniemeester? Lees dan mijn blog www.puurtrouwen.com/gastblog-waarom-een-professioneel-ceremoniemeester.

En willen jullie nou nog meer geïnspireerd worden in de voorbereidingen naar jullie bruiloft? Schrijf je dan nu in voor de nieuwbrief of vraag mijn e-book aan “In 10 stappen naar jullie droombruiloft”

En voor vragen mogen jullie me altijd mailen of bellen op margriet@puurtrouwen.com of 06-52053537