Trouwplanner op bezoek bij de trouwringenspecialist

Als trouwplanner kende ik Rozenhof Trouwringen al en hoorde ik mooie verhalen over hun bedrijf en bedrijfspand. Dus voor deze blog ging ik dan ook graag bij hun op bezoek.

Nadat er een hek zich opent, rijd je over een prachtige oprijlaan en komt er een nog mooier huis tevoorschijn. Als ik wil aanbellen schiet er zelfs een pauw weg. Want in de geweldige tuin lopen ook allerlei dieren. Je belandt echt even in een andere wereld, weg uit de drukte. En hoe heerlijk is het om in die sfeer jullie trouwringen uit te zoeken?!!

Rozenhof Trouwringenspecialist Puur trouwen

Waar begint de zoektocht naar dé trouwring?

Uiteraard hebben jullie vast al veel op internet en sociale media gekeken, om daar inspiratie op te doen. Maar om helemaal goed te weten wat bij jullie staat, is passen ook super belangrijk. Samen met de kennis van de trouwringenspecialist komen jullie dan tot het mooiste resultaat. Want naast dat een trouwring natuurlijk prachtig moet zijn, het draagcomfort is ook erg belangrijk. En daar kan de trouwringenspecialist goed in adviseren.

Wat betekent deze trouwring voor jullie? Hebben jullie werk waarbij je een ring mag dragen? Deze vragen kunnen al een antwoord geven over jullie budget; hoeveel hebben jullie er voor over? Ook goed om te bedenken aan welke hand jullie de trouwring gaan dragen, in verband met de maat. En is er een verlovingsring die er bij moet gaan passen?

gouden trouwringen Puur trouwen

Het uitzoeken van jullie trouwringen

Hier staat minimaal 2 uur voor ingepland. En dat is ook goed, zodat jullie alle rust voelen om iets uit te zoeken. Dus vraag hier ook na bij het maken van een afspraak met jullie trouwringenspecialist.

Bij Rozenhof Trouwringen hebben ze ongelofelijk veel modellen liggen, die gepast kunnen worden. Maar bestaande ringen kunnen ook bewerkt worden. Dat ze net even anders zijn en helemaal zoals jullie dat willen.

Bij hun, maar ook bij een edelsmid, kun je eigen goud meenemen. En dit laten verwerken, zo krijgt jullie trouwring nog meer betekenis.

atelier goudsmid Puur trouwen

Een checklist voor jullie droomtrouwringen

Mensen die mij al wat langer volgen, kennen me; ik houd van lijstjes. Het maakt het leven zo fijn overzichtelijk. 😉

Dit kan ook voor ringen. Genoeg mensen die voor hun trouwen nooit een ring hebben gedragen, dus wat zoek je uit? Hier een aantal vragen:

  1. Welke stijl? Elegant, klassiek, modern, strak?
  2. Welke kleur? Geelgoud, witgoud, verschillende kleuren, zwart?
  3. Welke breedte? Smal, normaal, breed of extra breed?
  4. Met stenen? En hoeveel en welk soort?
  5. Welk materiaal? Titanium, platina, carbon, goud.
  6. Welke vorm? Speels, organisch, strak, glad
  7. Welke bewerking? Mat, gepolijst, gehamerd, gecombineerd

En wist je dat men tegenwoordig ook vaak verschillende ringen uitkiest als trouwring? Waarbij heel vroeger beide exact dezelfde trouwringen droegen, werden de ringen van de vrouwen later voorzien van steentjes (soms ook na de geboorte van een kind) en nu zie je vaak dat beide hele verschillende ringen dragen. Gewoon die ring die goed bij die persoon past en waar hij en zij blij van worden. Heerlijk toch? Want uiteindelijk draait het daar om.

Als jullie hier klikken kunnen jullie de volledige checklist opvragen. Handig om dit in te vullen voordat jullie naar een trouwringenspecialist gaan, zo komen jullie vast tot een prachtige keuze!

trouwringen Puur trouwen

Thea en Dita, heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en inkijkje in jullie mooie vak. Altijd mooi om de passie en kennis te ervaren. En dat moet ook, want een trouwring is niet zomaar een sieraad, het is het symbool van de verbintenis die bruidsparen aangaan.

Willen jullie meer zien van Rozenhof Trouwringen? Kijk dan eens op www.rozenhoftrouwringen.nl of neem een kijkje op hun Instagram.

Zijn jullie benieuwd na het lezen van deze blog wat er komt kijken bij een MuHa (Make-up & Haar)?! Lees dan hier  “Trouwplanner op bezoek bij…”

En tot slot; hebben jullie mijn e-book al gezien: “In 10 stappen naar jullie droombruiloft”? Met allerlei tips en inspiratie neem ik jullie mee in jullie voorbereidingen. Ik geef overzicht en jullie weten dat aan alles gedacht wordt. Meld je hier aan en je ontvangt het in jullie mail.

Fotocredits Dominique Posthuma fotografie