Styling bruiloft; 3 budget vriendelijke tips

De laatste jaren is de styling van de bruiloft steeds belangrijker geworden. En dat is ook heel begrijpelijk.  De styling geeft de bruiloft iets unieks, persoonlijks en het maakt het echt feestelijk. Iedereen die aankomt voelt dat er iets speciaals gaat gebeuren en voelt zichzelf heel speciaal dat die daar bij aanwezig mag zijn.

Veel mogelijkheden voor de styling van jullie bruiloft

Even zoeken op internet en Pinterest en jullie zullen merken hoeveel er mogelijk is. Ja en alles kost geld, zo ook dit onderdeel van de bruiloft.

Wat als jullie dat budget niet hebben of er niet veel voor over hebben. In de kerk of gemeentehuis ben je maar een uurtje. Het is mooi als het past bij alle styling en sfeer van de dag, maar je kunt er ook maar heel kort van genieten. Ik heb daar als bruiloftstylist zeker ideeën over. En in deze blog vertel ik daar graag over.

1. Bruidsbloemen of bloemen

Bruidswerk is prijziger dan bloemen uit de supermarkt. En daar is ook zeker een goede reden voor (te lezen in mijn blog Trouwplanner op bezoek bij de bloemstylist). Maar voor dat ene uurtje in de kerk, kun je een andere keuze maken.  Zeker als iedereen na de kerkdienst gelijk naar de volgende locatie moet, is er geen tijd om alles op te pakken en mee te nemen. Ik kies dan voor de bloemetjes aan de kerkbanken bv roosjes die ik bij de supermarkt koop. Ze zijn prachtig, blijven voor dat uurtje heel mooi en het is vriendelijker voor je budget. Vaak zijn deze rozen 10 stuks voor €3-€5, tegenover goede rozen bij de bloemist voor €2 per stuk.

styling bruiloft kerk

1. Bruidswerk en styling hergebruiken op de dag

Dat grote bloemwerk wat door de bloemstylist is gemaakt kun je na de kerkdienst of trouwceremonie in gemeentehuis wel snel meenemen naar de volgende trouwlocatie of ruimte.

Hier mag je best in investeren, zodat je zeker weet dat de bloemen de hele dag mooi blijven.  Als ceremoniemeester loop ik vaak wel 3x op de bruiloft met dit boeket rond; na de ceremonie zet ik het bij de taart&toost moment in het zicht, dan gaat het mee naar de dinerzaal en tot slot zet ik het neer op de kadotafel. En zo geniet iedereen er de hele dag van. En als de dag voorbij is? Neem je het zelf mee, geef je het aan je moeder, breng je het naar je oma die er niet bij kon zijn en soms wordt het na het graf gebracht van een dierbaar persoon die die dag erg gemist wordt. Heel mooi vind ik dat. Dus in plaats van voor elke ruimte of onderdeel van de dag een groot bloemwerk, kun je op deze manier met 1 af.

weddingplanner Overijssel - Puur trouwen

fotocredit Peter Lammers YourWeddingphoto’s

3. Styling materialen huren of doorverkopen

Het ligt misschien voor de hand, maar het blijft een budgetvriendelijke optie. En ook een mooi idee dat je spullen een 2e leven geeft. Zeker als je het maar voor 1 dag gebruikt.

Bij de bruiloftstylisten zijn vaak materialen te huur, ook bij evenementenverhuur. Bij de laatste is dit vaak meubilair of servies en bij de eerste is het vaak de kleinere spullen, een backdrop of mooie stoelen/ bankje voor het bruidspaar. Bij de verhuur kan het voordeel zijn dat ze het komen brengen en halen, dat scheelt jullie weer in tijd.

Naast Marktplaats zijn er ook veel groepen op facebook waarin er spullen worden aangeboden. Dus heb je wel spullen gekocht, dan kun je het via deze weg vaak weer goed doorverkopen.

Styling dinertafel Puur trouwen

Ceremononiemeester i.c.m. styling

Als professioneel ceremoniemeester heb ik een paar keer ook de styling mogen doen. Ik ontdekte daar zelf ook een voordeel bij. Je kunt de taken gedurende de dag erg mooi met elkaar afwisselen; als ceremoniemeester zorg je dat iedereen gesetteld is voor de borrel, als dat loopt kun je als stylist de dinertafels afstijlen. Soms is dit dezelfde ruimte als de ceremonie en kon dit ook nog niet eerder gedaan worden. Dan heb je als ceremoniemeester iedereen begeleid naar het diner en de stukjes en als iedereen aan het genieten is, kun je als stylist weer de feestzaal klaarzetten. Dan kun je de styling die gebruikt is bij de borrel terug laten komen in de feestzaal. Zo kun je zowel de dag goed laten verlopen als de sfeer en styling de hele dag blijven waarborgen. Dus in plaats van 2 professionals in te zetten op de bruiloft kun je het nu bij 1 laten, dit scheelt ook weer in arbeidsloon en dus in jullie portemonnee 😉

Om een indruk te krijgen hoe zo’n dag eruit ziet, kun je deze blog lezen. Die heb ik geschreven over een bruiloft waarbij ik beide rollen mocht vervullen; Ceremoniemeester i.c.m styling

Hebben jullie nog vragen of benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Kennismaken en een offerte is bij mij altijd kosteloos en vrijblijvend.  En anders heel veel plezier met de voorbereidingen van jullie dag en nog meer tijdens jullie droombruiloft!

Contact kan via mail of 06-52053537