Trouwplanner?

Ik vind trouwplanner een mooie Nederlandse vertaling voor weddingplanner. De kenmerken verschillen dan ook niet met die van een weddingplanner. Graag laat ik jullie weten welke 5 kenmerken horen bij een trouwplanner:

  •  Professioneel
  •  Creatief
  •  Mensenkennis
  •  Assertief
  • Goed netwerk

trouwplanner

Professioneel

Je bent professioneel in de omgang met leveranciers, de gasten en uiteraard het bruidspaar. Je weet wat er van je verwacht wordt en weet dit op correcte wijze te realiseren. Zeker op momenten wanneer gemaakte afspraken niet nagekomen worden, weet een trouwplanner op efficiënte en correcte wijze te handelen.

Creatief

Je bent creatief; in de omgang met onverwachte situaties, het oplossen van (onverwachte) vraagstukken. Maar ook bij het invullen van het dagschema, waardoor de dag voor alle mensen soepel verloopt. Daarnaast kan een trouwplanner ook creatief meedenken in de styling van de verschillende ruimtes.

Mensenkennis

Toch ook een must voor een trouwplanner. Als je beschikt over mensenkennis heb je gauw door hoe je bruidspaar is en dus ook wat ze nodig zijn of graag willen. Maar ook richting de gasten, hoe willen ze benaderd worden: formeel of informeel, hebben ze aandacht nodig of willen ze met rust gelaten worden. Door mensenkennis  ben je goed in staat om te voldoen aan ieders behoefte.

Assertief

Tijdens de voorbereidingen en/of de trouwdag zelf zijn er momenten van twijfel; het bruidspaar weet niet wat ze willen, weten niet wat er op dat moment van ze verwacht wordt, etc. Dan moet je als trouwplanner assertief zijn, het voortouw nemen. Het bruidspaar bij de hand nemen en weer op weg helpen. Je hebt de ervaring om te weten wat er nodig is. Bij twijfel van de gasten wacht je dan ook niet af, maar biedt gelijk hulp aan, geeft duidelijkheid. Zo voelt de gast zich weer op zijn/ haar gemak.

Goed netwerk

Een professionele trouwplanner heeft een goed netwerk om zich heen verzameld van allemaal professionele trouwleveranciers. Door je mensenkennis weet je de juiste leverancier te vinden die bij het bruidspaar past. Al deze professionals weten wat er nodig is om een fantastische bruiloft te draaien. De onderlinge samenwerking is van groot belang voor een goed verloop van de dag. Zo ook te lezen in een blog die ik schreef voor trouwfotograaf Peter Lammers; https://yourweddingphotos.eu/trouwen-huis-eerbeek-margriet-smit-puur-trouwen

trouwplanner

Kortom, wat is een goede trouwplanner?

Een professionele trouwplanner weet hoe om te gaan met mensen en situaties. Door haar creativiteit de dag mooi en goed in te richten en problemen op te lossen. Door haar mensenkennis weet ze wat iedereen nodig heeft en met haar assertiviteit problemen voor te zijn. En met haar goede netwerk de juiste leveranciers te vinden voor de perfecte trouwdag! Zo worden het bruidspaar en hun gasten compleet verzorgd en ontzorgd.

Welke kenmerken moet een trouwplanner volgens jou ook beschikken? Ik lees het graag in een reactie of mailtje!

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen als trouwplanner? Neem gerust vrijblijvend contact met me op! Laat hieronder een bericht achter of mail me  info@puurtrouwen.com