Keuzes maken.

Over het algemeen vind ik dat keuzes maken persoonlijk niet zo heel erg moeilijk. Zeker als ik de voors en tegens goed kan overzien. En ik ben ook wel het type van de onderbuik gevoel waar ik steeds beter gehoor aan durf te geven. 😉
Als ondernemer vind ik het wel eens lastig om keuzes te maken. Als ik de effecten op langer termijn niet kan overzien, durf ik er niet goed voor te kiezen.

We maken de hele dag door keuzes; wat we gaan doen, wat we aantrekken, wat we gaan eten. Heel veel hiervan gebeurt onbewust. De grotere keuzes gaan veel bewuster en denken we goed over na. Als er grote geldbedragen aan vast zitten of andere risico’s zoals gezondheid.

styling wedding

Fotocredits Fotograaf Joyce 

Jullie trouwdag.

Een van die grote gebeurtenissen is jullie trouwdag. Daarin kiezen jullie heel bewust voor elkaar, in het bijzijn van jullie familie en vrienden.
Om tot deze dag te komen hebben jullie ook al ontzettend veel keuzemomenten gehad. De indeling van de dag, de locatie, de datum, etc. En waarschijnlijk was de gastenlijst de aller lastigste.
En dan nog al die leveranciers kiezen. Er is zoveel keuze in het land van fotografen, bloemisten, muzikanten, taarten, kaarten, etc.

Een trouwplanner helpt.

Als trouwplanner kan ik jullie hiermee erg goed helpen. Met mijn netwerk weet ik welke leveranciers goed zijn, bij jullie (budget) passen. Dit kan jullie heel veel tijd en stress schelen.
Een trouwplanner weet ook goed wat nodig is voor een goed verloop van de dag; geen gehaast of juist niet teveel wachtmomenten. Met mijn ervaring en kennis kan ik jullie hier ook goed in adviseren. Zo geniet straks iedereen optimaal van jullie trouwdag!

Misschien is mijn blog 5 kenmerken van een trouwplanner nog leuk om te lezen ter inspiratie.

Corona.

Door de Coronavirus zijn we losgerukt uit onze gewoontes en automatismen. Hierdoor moeten we over veel dingen opeens nadenken en (opnieuw) keuzes maken.
Velen van jullie hebben de afgelopen tijd, of nu, wellicht de moeilijkste keuze moeten maken: ‘ Bruiloft verplaatsen of niet?’
Een keuze die toch eigenlijk niet te doen is. Jullie hebben er zo lang naar toegeleefd, het voorbereid, jullie trouwdatum hoort inmiddels al een beetje bij jullie en dan nu…?
En bij verplaatsen komen sommige keuzes weer terug, omdat bijvoorbeeld de fotograaf niet meer beschikbaar is. Dit alles zal ontzettend veel van jullie vragen.

styling bruiloftdiner

Advies van de trouwplanner.

Blijf bij jullie gevoel en ook jullie stressniveau (dat deze niet overheerst);

  1. Geeft de onzekerheid jullie te veel stress, verplaats jullie trouwdag dan. Ik vind het zo zonde en sneu voor jullie, als deze stress jullie hele voorpret verpest.     Jullie beginnen jullie trouwdag ook met die stress nog in jullie lijf, omdat misschien tot het laatst spannend blijft of het wel of niet door mag gaan.
  2. Zijn er bijzondere redenen waarom er wel getrouwd moet worden in verband met gezondheid, zwangerschap of de datum is te speciaal voor jullie. Dan laten jullie het wel doorgaan, maar dan wordt de groep heel klein en zal het hoogstwaarschijnlijk in het gemeentehuis moeten. (Vraag dit goed na bij jullie eigen gemeente.)
    Het grote feest kunnen jullie dan later inhalen, met eventueel nog een ceremonieel huwelijk, fotoshoot en alles er en eraan.
  3. Als jullie verplaatsen;
    – Is de datum of seizoen heel erg belangrijk voor jullie, verschuif het dan een jaar. Bedenk wel dat door al reeds bestaande opdrachten in 2021 en door de verschuivingen door Corona, kunnen er al veel leveranciers bezet zijn op jullie datum.
    – Willen jullie zo gauw mogelijk en maakt de datum minder uit, verplaats het dan naar het najaar. Een herfstbruiloft is ook prachtig met al zijn kleuren. En de zonsondergang is nu einde middag en tijdens dit uurtje krijgen jullie de prachtigste foto’s!!

Hebben jullie een trouwplanner of ceremoniemeester? Dan zullen jullie vast al goed contact hierover hebben gehad. Hebben jullie er geen 1 en zien jullie het even niet meer zitten? Schroom niet, ik of mijn collega’s helpen jullie graag op weg in deze tijd. Waarbij de geldteller echt niet gelijk gaat lopen. We kunnen net even boven jullie situatie staan en vanuit andere invalshoeken meedenken en adviseren. Hierdoor krijgen jullie even weer lucht en komt er sneller weer ruimte voor het genieten naar jullie mooiste dag!!

Heel veel succes, geluk en gezondheid!!!

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen of even sparren? Neem contact met me op via een reactie hieronder of via info@puurtrouwen.com.

Warme groet

trouwplanner Margriet,

Zwolle