Trouwplanner op bezoek bij de bruiloft DJ

Een trouwdag is een feestdag en een feest zonder muziek is geen feest. In een eerdere blog was ik als trouwplanner op bezoek bij de ceremoniezangeres (link blog). De meeste bruiloften eindigen met een groot dansfeest. Dus voor deze blog ga ik op bezoek bij de bruiloft dj.

En wel Patrick Nobbenhuis van DJ4ALL (link website), met meer dan 35 jaar ervaring is hij toch wel een allround dj te noemen. Tevens mocht hij een aantal seizoenen de dj zijn bij de bruiloften van Married at first site, van RTL4. Dus ik ging graag met hem in gesprek om te horen wat bruidsparen kunnen verwachten van een dj.

Puur trouwen dj4all djbooth

Voorbereidingen van een bruiloft dj

Ook hier begint het met een kennismakingsgesprek. Ja, jullie gaan veel mensen ontmoeten in deze voorbereidingsfase. En dat hoort ook zo, want als het goed is doen jullie het maar 1x. En alles kost best wat geld en ook dat kunnen jullie maar 1x uitgeven.

Tijdens dit gesprek vraagt Patrick naar de verwachtingen; wat voor soort feest hebben jullie in gedachten? Welke muziek mag hij absoluut NIET spelen? Denk hierbij ook aan nummers die voor jullie bij een begrafenis gedraaid is en veel emotie met zich mee kunnen brengen. Dus zo zijn er al een paar dingen wat goed is om vooraf al over na te denken.

Een mooie tip van Patrick is: “Qua voorbereidingen op jullie dag, is het raadzaam en heel leuk om een spotifylijstje te gaan maken. Elke nummer dat jullie mooi vinden plaats je hierin. Later kun je dit dan delen met de dj ter inspiratie.”

Zoveel mensen zoveel wensen

Misschien is een bruiloft wel 1 van de moeilijkste feestjes om te draaien. Waarom? Met 100 gasten heb je ook 100 smaken. Het is een groep wat in veel verschillende jaren geboren is en daarmee met veel verschillende muziekstijlen is opgegroeid. En al deze mensen wil je een heerlijke dans- en feestavond geven. Dit geeft wel aan dat dj een echt vak is. Willen jullie zeker zijn van een goed feest, dan is een professional echt een must.

Vraag ook goed na hoe een dj met al deze verschillende smaken omgaat. Vraag recensies op bij trouwlocaties. En kijk naar de ervaring.

Het bruiloftsfeest!

Een dj meldt zich meestal tussen 18.00- 19.00 uur. Zo heeft hij alle tijd om op te bouwen. Houd hier dus rekening mee in jullie dagplanning, zodat de ceremoniemeester hem even kan ontvangen en eventuele vragen kan beantwoorden.

Vaak wordt het feest gestart met een openingsact of -dans. Dit kan iets simpels/ kleins zijn, tot een ware act. Net wat bij jullie past en waar jullie je fijn bij voelen. De dj heeft ook hierin veel ervaring en kan met jullie meedenken.

Na deze opening gaat het los! Tijdens het feest zal een goede dj goed kijken naar de reacties van de mensen. Op deze manier ziet hij ook welke nummers goed vallen en welke niet.

Patrick legt ook blocnotes neer, met pennen. Hierop kunnen de gasten verzoeknummers schrijven en aan de hem geven. Met mooie overgangen zorgt hij er dan voor dat er voor iedereen wat gedraaid kan worden. (Mits het niet te afwijkend is of niet passend bij de wens van het bruidspaar.)

Puur trouwen dj4all bruiloftsfeest

Stukjes op de bruiloftsfeest?

Eigenlijk raad ik stukjes tijdens de bruiloftsfeest altijd af. En dit om 2 redenen: de groep is dan vaak veel groter en dan komt het stukje niet tot zijn recht. De achterste helft krijgt het simpelweg niet goed mee en gaat op den duur onderling wat kletsen, wat weer rumoer oplevert.

En de dj of band is lekker bezig, heeft de sfeer en energie er lekker in. En met een stukjes leg je dit stil. De band of dj kan minder spelen, terwijl jullie er wel voor hebben betaald. En het kost weer tijd voor de dj of band om diezelfde energie er weer in te krijgen.

Willen jullie meer lezen over stukjes op een bruiloft? Lees dan eens mijn blog https://puurtrouwen.com/3-tips-voor-stukjes-op-jullie-bruiloft

Ook goed om na te denken over het einde van het feest: blijven jullie tot het einde of vertrekken jullie als eerste. Het is mooi om met een specifiek nummer van jullie te eindigen en daarna te vertrekken. Ook hierin kan de dj meedenken. Voordeel hiervan is dat alle gasten jullie niet wederom gaan knuffelen en zoenen ter afscheid. Na jullie vertrek zal de dj ook afronden en missen jullie niets. En jullie? Jullie vertrekken juist op het hoogtepunt van het feest. Uitgezwaaid door de gasten, op weg naar jullie leven als getrouwd stel!!

Patrick, heel erg bedankt voor je samenwerking in deze blog. Willen jullie meer van hem lezen? Neem dan gauw een kijkje op zijn site www.dj4all.nl