Trouwplanner op bezoek bij de bloemstylist

Als trouwplanner (ook wel dé weddingplanner uit Zwolle 😉 )  spreek ik regelmatig met een bloemist. Ook vragen bruidsparen mij vaak naar een bloemist. De vraag die ik dan het meeste hoor; “Waarom is het zo duur? Als het woord ‘bruid’ er voor staat is het opeens veel duurder.’

bruidsboeket ceremoniemeester Puur trouwen

Fotocredit www.yourweddingphotos.eu

Om hier als trouwplanner een goed antwoord op te kunnen geven, ging ik op bezoek bij Bloemstylist Thijs Harmens. Door hem aan het werk te zien en vragen te stellen, wilde ik een goed antwoord krijgen op die vraag. Op deze manier kan ik dat dan teruggeven aan mijn bruidsparen.

Een bruidspaar wilde dat ik graag voor hun ceremoniemeester zou zijn, maar ook de styling voor hun deed. Voor het echte bruidswerk (bruidsboeket, corsages en groot bloemstuk) stelde ik Bloemstylist Thijs Harmens voor. Samen hebben we aan de hand van moodsboards en een locatiebezoek (Landhoed Huis ter Eerbeek) een definitief stylingplan gemaakt.

Voorbereiding bruidswerk

Thijs heeft ook voorbereidingen: zoals ik al schreef moet eerst het plan gemaakt worden. Hierdoor weet hij wat hij nodig heeft en hoeveel. Dan volgt er de inkoop, waarbij hij fysiek naar de veilig gaat en ook online kan bestellen. Als bloemist ben je afhankelijk van dagprijzen en wat er die periode beschikbaar is qua aanbod en bloemsoorten.

Heb je dus als bruidspaar hele specifieke bloemwensen, dan kan het zijn dat dit van invloed is op de uiteindelijke factuur. Maar een goede bloemist zal dit altijd in overleg doen met het bruidspaar.

Als Thijs de bloemen binnen krijgt, dan maakt hij ze eerst allemaal zorgvuldig schoon. Hij loopt alles na om te kijken of er beschadigde bloemen tussen zitten en snijd de bloemen allemaal schuin af. Vervolgens zet hij de bloemen in speciale fusten om ze goed water te laten opnemen. Alle bloemen en materialen krijgen goede aandacht om te kunnen zorgen voor de beste kwaliteit.

styling bruiloft

Bruidswerk maken

De dag voor de bruiloft ging Thijs het bruidswerk maken. Ik ben letterlijk bij hem op bezoek geweest om te kijken hoe hij te werk gaat en dé vraag te stellen; “Waarom is bruidswerk duurder, dan een gewoon boeket uit de winkel?”

Wat ik ook nog niet wist, is dat elke bloem wordt ingespoten met een hydraterende en beschermende spray. Het zorgt er voor dat de ‘mondjes’ dichtgaan. Hierdoor blijft het water in de bloem en blijft deze langer mooier zonder water! Dit is dus de truck! En dit is dus ook tijdrovend…. Maar daardoor blijft je bruidsboeket wel de hele dag prachtig!

bruiloftstylist trouwplanner

bruidsboeket trouwplanner

bruidsboeket

Daarna worden de boeketten geschikt, op juiste wijze geknipt en verbonden, zodat het goed blijft zitten. Maar ook dat het bruidsboeket fijn is om vast te houden.

Bij corsages gebruikt Thijs ook veel kleine knopjes, bloemetjes of andere materialen als kralen of lint. Dit wordt weer per stuk gelijmd.

Dit alles maakt het arbeidsintensief, maar geeft ook het mooiste resultaat. De bloemen zitten vaak lang zonder water en gaan de hele dag mee op pad. Zo is alles prachtig tijdens jullie fotoshoot, maar ook nog steeds prachtig als jullie samen naar het altaar lopen.

corsage trouwplanner

corsage bruidegom

corsage trouwen

Benieuwd na het lezen van dit verhaal, hoe alles eruit zag op de bruiloft zelf? Check dan deze blog met prachtige foto’s van Peter Lammers van Yourweddingphotos; Gastblog ceremoniemeester van Margriet Smit – Puur trouwen

Heb je toch nog meer vragen over bruidswerk? Of andere vragen of opmerkingen? Ik hoor ze graag!

Hebben jullie trouwens mijn e-book al gezien : “In 10 stappen naar jullie droombruiloft.”? Met allerlei tips en inspiratie neem ik jullie mee in jullie voorbereidingen. Ik geef overzicht en jullie weten dat aan alles gedacht gaat worden. Meld je je hier aan en je ontvangt het in jullie mail.

Warme groet

Margriet,

trouwplanner Zwolle