Trouwplanner op bezoek bij de MuHa

 

MuHa? Ik hoor je denken; ‘Wat is dat?’ Binnen de trouwbranche is het een bekende term en staat voor Make-up & Haar.

Ook weer zo’n belangrijk onderdeel van de trouwdag. Je wilt er graag mooi uitzien als bruid. Het voelt als extra bijzonder en verwennerij als je haar gedaan wordt en je mooi wordt opgemaakt. En je wilt je hier als bruid geen zorgen meer over maken de rest van de dag, dus het moet de hele dag goed blijven zitten.

Tijd om deze keer op bezoek te gaan bij de MuHa en wel Diana Zelle van Make-Up & Zo, uit Zwolle. Ze heeft zowel de volledige 4 jarige opleiding gedaan tot kapster, maar ook tot visagiste. Dit in combinatie met jaren lange ervaring en zich blijven ontwikkelen met de laatste cursussen, kan ik zeggen dat Diana een echte rot in het vak is!

Het vinden van de juiste MuHa.

In geval van Diana wordt ze veel gevonden via de online snelweg. Maar soms kiezen bruidsparen ook graag voor hun eigen kapster, omdat ze daar alle vertrouwen in hebben omdat ze elkaar kennen.

Het voordeel van een MuHa (combinatie van beiden) is dat het gehele plaatje van je make-up en je kapsel op elkaar afgestemd wordt. En vooraf kan ze goed meedenken in het totaalplaatje. Daarnaast is ook het grote voordeel dat ze op jullie trouwdag bij je thuis komt. En je zelf er ’s morgens in alle vroegte niet op uit hoeft. Dit zorgt voor een lekker relaxte start van jullie dag.

De proefsessie bij de MuHa.

Deze vindt plaats zo’n 3-6 weken van te voren. Diana heeft hier voor gekozen zodat de haarlengte en huiskleur dan dichtbij de trouwdag zit. De situatie is dan het meest vergelijkbaar met je trouwdag. Dat vond ikzelf gelijk al een mooie tip!

Bij de proefsessie kom je zonder make-up; een leeg plaatje, zeg maar. Diana wil dan vervolgens veel weten; hoe ziet de dag eruit, wie ben jij, wat voor soort en kleur boeket heb je gekozen, uiteraard wil ze weten hoe je jurk eruit ziet en de ideeën; kortom hoe ziet jullie dag eruit? Dit alles bepaald de kleuren van de make-up. Maar ook type sieraden (lange oorbellen of knopjes) of sluier hebben invloed op de keuze van het kapsel. Als de sluier in de avond afgaat, moet het haar er nog steeds mooi uitzien. En met al deze informatie gaat Diana samen met jou het plaatje voor jullie dag inkleuren.

De proefsessie is dus een ware verwennerij, met allerlei lekkers gaat Diana op zoek naar die stralende bruid. Het neemt dan ook zo 3 uur in beslag. Het vindt plaats in haar eigen studio, zodat bij deze zoektocht alle middelen en materialen aanwezig zijn.

studio MuHa Puur trouwen

Hoe blijft je bruidskapsel en bruidsmake-up de hele dag zitten?

Herken je dat? Als ik mijn haar doe of make-up dan is er na een paar uur veel minder van over. Hoe doen die MuHa’s dat?

De ervaring, opleidingen; door al die kennis weten zij de juiste middelen en materialen te gebruiken. Kennen ze elk haartype en wat dat nodig heeft aan producten. En elk huidtype. Ze gebruiken goede professionele producten die je niet bij de Kruidvat kan halen.

Bruidsmake-up MuHa Puur trouwen 

De MuHa op je trouwdag.

Op de trouwdag komt Diana bij je thuis. Heerlijk, zo hoef je zelf nergens heen en ook niet als een halve bruid over straat weer naar huis. 😉 Beginnen jullie de dag al gelijk op de locatie dan komt Diana daar naar toe.

Hiervoor rekent Diana vaak 2 uur, bij kort haar is soms 1,5 uur genoeg. Dit zal ze bij de proefsessie met je delen, zodat je hier rekening mee kan houden in jullie dagschema.

Het is ook vaak mogelijk dat andere daggasten ook mooi gemaakt worden door Diana, bijvoorbeeld je moeder, zus en/vriendin.

Ja en Diana blijft eigenlijk tot de firstlook. Ze helpt vaak nog even mee met het aantrekken van de jurk. Eventuele kinderen in de kleren, als daar hulp bij nodig is. Dat het totaalplaatje echt klopt waar jullie over gesproken hebben bij de proefsessie. En Diana is natuurlijk erg benieuwd hoe dat plaatje er uiteindelijk in het echt uitziet!

Touch up door de MuHa.

Sommige bruiden vinden het fijn dat het haar en de make-up nog even wordt bijgewerkt na het diner, voordat het feest begint. Al geeft Diana tegenwoordig aan bij haar bruiden dat dat vaak niet nodig is en daarmee ook wel zonde.

Als de bruid voor de avond haar make-up en haar anders wil, dan is het ook mooi dat Diana dan weer langs wil komen op locatie. Dan creëer je samen een andere look voor de avond.

Eindresultaat MuHa

Dank je wel Diana voor deze samenwerking. We kennen elkaar al 5 jaar, maar super leuk om wat meer tijd over jouw vak te praten. Mooi om te horen met hoeveel elementen je rekening houdt om te komen tot het totaalplaatje. Bewijst maar weer dat dit ook echt een vak apart is!

Wil je meer zien van Diana? Kijk dan eens op www.makeupenzo.nl of op haar instagram www.instragram.com/make_up.en.zo

Ben je benieuwd na het lezen van deze blog hoe het zit bij een trouwjurkspecialist? Lees hier dan mijn andere  ‘Op bezoek bij… blog”

Hebben jullie trouwens mijn e-book al gezien : “In 10 stappen naar jullie droombruiloft.”? Met allerlei tips en inspiratie neem ik jullie mee en jullie voorbereidingen. Ik geef overzicht en jullie weten dat aan alles gedacht wordt. Meld je je hier aan en je ontvangt het in jullie mail.