Trouwplanner op bezoek bij de trouwkaarten specialist

De trouwkaarten specialist, of eigenlijk de grafisch vormgever, want ze kunnen zoveel meer maken. Maar daar later meer over… Want van alle leveranciers die je nodig bent voor jullie trouwdag, hoort daar ook de trouwkaart bij. Hier zijn heel veel online platformen voor; zoals Cottenbird, Kaartje2 go, etc.

Voor deze blog ga ik als trouwplanner op bezoek bij een grafisch vormgever; Linda. Haar bedrijf heet Merq het verschil.

trouwkaart Puur trouwen

Waarom een grafisch vormgever voor de trouwkaart?

Het kan ook allemaal online. Eigenlijk is dat ook wel mijn eigen persoonlijke smaak. Ik houd van de unieke en persoonlijke sfeer en invulling van de trouwdag. Maar ook van de persoonlijke aanpak en samenwerking die kleine ondernemers met zich meebrengen. Waarbij online natuurlijk heel veel keuze biedt en ook heel veel mooie keuze en de service vaak ook goed en snel is.

Hoe ontstaat jullie trouwkaart?

Linda komt graag bij het bruidspaar thuis langs. Vaak geeft dat al een goede indruk over het bruidspaar en waar ze van houden. Naast kennismaken, wil Linda heel graag weten hoe de dag eruit ziet. En vooral ook de sfeer en styling van jullie bruiloft. Hoe mooi is het om dat ook in jullie trouwkaart neer te kunnen zetten. Jullie nemen dan de gasten direct bij het krijgen van jullie trouwkaart, mee in een bepaalde beleving die ze terug zien op jullie trouwdag.

Ook Linda heeft veel voorbeeld kaarten die ze kan laten zien. Deze kunnen tijdens het gesprek dienen als inspiratiebron.  Want al haar kaarten zijn een uniek ontwerp en daarmee ook heel persoonlijk.

Met al deze informatie gaat de ontwerpfase van start. Als de eerste versie gereed is wordt deze met jullie gedeeld. Van hieruit kunnen er dan aanpassingen worden gedaan. Op het moment dat het goed lijkt, wordt er een proefdruk gemaakt. En als dan alles definitief is, is jullie kaart klaar om verder gedrukt en verstuurd te worden.

Linda werkt met een lokale drukkerij. Zo heeft zij zelf goed de regie tijdens het gehele proces, waardoor er een snelle en goede service is.

trouwkaarten Merq Puur trouwen

fotocredits YourWeddingPhotos

De planning van een trouwkaart

Als jullie 4-3 maanden aanhouden dan komt het helemaal goed.  De kaart zelf wordt meestal 8 weken voor jullie trouwdag verstuurd. Willen jullie ook een save the date kaart versturen, dan is minimaal 6 maanden voor jullie trouwdatum starten wel zo handig.  Eerder kan altijd. Zijn er bijzonderheden, dan kan Linda ook altijd met jullie planning meedenken.

Stationary

Een woord die jullie wellicht al wel zijn tegenkomen, nu jullie in de voorbereidingen zitten. Maar misschien ook helemaal nieuw. Binnen de trouwwereld valt hier dus onder andere de trouwkaart onder, met een mooie bijpassende envelop. Maar in dezelfde stijl van jullie trouwkaarten kunnen jullie nog veel meer laten afdrukken;

  • De Save the date kaart
  • Een welkomstbord bij de ingang
  • Naambordjes voor op de stoelen bij de ceremonie en diner
  • Menukaarten
  • Een klein kaartje voor bij de bedankjes
  • Kaartjes voor op de sweettable of buffet met de namen van het al het lekkers
  • Gelofte boekjes
  • Fotoframe als fotobooth.
stationary Puur trouwen

Fotocredits YourWeddingPhotos

Dit is een mooie aanvulling op jullie styling. En als jullie de bloemen hier bijvoorbeeld ook op aansluiten, wordt het plaatsje en de beleving helemaal compleet. Meer lezen over bloemen? Lees dan ook mijn blog Trouwplanner op bezoek bij de bloemstylist.

Ik heb een checklist gemaakt; welke punten zet je op een trouwkaart en welke punten vermeld je in de ceremoniemeesterbrief. Wil je deze graag ontvangen? Stuur mij een mailtje en dan krijg je mijn checklist.

Linda, bedankt dat je hieraan mee wilde werken. Meer over Linda en haar bedrijf Merq het verschil

Heel veel plezier met de ontwerpfase van jullie kaart en het versturen ervan!!