Trouwplanner op bezoek bij de trouwjurkspecialist

 Als trouwplanner (ook wel weddingplanner) kom ik gek genoeg, tot nu toe, het minst de trouwjurkspecialist fysiek tegen. Soms vragen mijn bruiden een tip of ik een goede boetiek ken, maar over het algemeen redden mijn bruiden zich heel goed zelf.

Uiteraard ken ik wel een paar mooie winkels, maar 1 stond nog steeds op mijn wensenlijstje. Zeker ook omdat we allebei gevestigd zijn in het mooie Zwolle. En door het welbekende C* is dit er ook nog steeds niet van gekomen. Maar met deze serie “Trouwplanner op bezoek bij…” was de keuze in trouwjurkspecialist snel gemaakt: Mim’s Mooiste!

Het viel me gelijk op via de social media, dat Mim (Mirjam) zich onderscheidt met haar enorme keuze in vintage jurken en dit maakte mij nieuwsgierig. En die nieuwsgierigheid bleek terecht want er is nog veel meer!!

trouwplanner trouwjurkspecialist

Het vinden van de juiste trouwjurk

De prachtige boutique in een historisch pand in de binnenstad van Zwolle, past perfect bij de sfeer en aanbod. Er hangen ongelofelijk veel trouwjurken, van nieuw, vintage (minimaal 30-40 jaar oud) en antiek (1920). Dus hoe ga je hier de goede keuze maken?

Ook hierin onderscheidt Mim zich, door in de 1e afspraak het veel breder op te pakken. Niet alleen wordt er gekeken naar figuur en wensen van de bruid. Ook wil ze veel weten over de bruid zelf en het beeld wat de bruid heeft over haar trouwdag. En met al deze informatie weet Mim een totaal beeld te creëren. Dit vormt de basis voor de jurk.

En hoe mooi is dat?! Want ik geloof er ook heilig in dat als het allemaal klopt, je op je gemak bent en dan kun je nog meer genieten. En dat is nu net wat je wilt op je trouwdag.

De jurk die vervolgens gekozen wordt is nog niet af. Mim trekt de mooie vergelijking met een oud huis (de vintage jurk); het heeft al heel veel charme en elan, maar er moet nog wel een architect (Mim) bij om het aan te passen aan de wensen van nu. Maar ook bij nieuwe jurken wordt dezelfde werkwijze gehanteerd. En zo vertaalt Mim de vrouw in stof, prachtig toch?!

Afstylen van de trouwjurk

Tijdens de 2e sessie wordt het totaal plaatje er weer bij gepakt. Mim denkt vervolgens mee in make-up en haar, het bloemwerk, bruidsboeket, sieraden, lingerie en schoenen; wat past het mooiste bij de bruid en haar jurk. Daarbij wordt partner en kinderen niet vergeten. Qua pak wordt dan meegedacht in model, kleur en type stof, bijvoorbeeld.

Hoe heerlijk moet dat zijn als je als bruid aan de hand meegenomen wordt door Mim en je hier niet zelf naar op zoek hoeft? En je vervolgens ook weet dat alles straks klopt op jullie droombruiloft!

trouwjurkspecialist trouwplanner zwolle

Workshop trouwjurk dragen

En als de trouwjurk dan af is en je gaat het voor de laatste keer passen, dan krijg je nog allerlei tips hoe je de jurk moet dragen; hoe loop je ermee, hoe ga je elegant zitten of hoe stap je mooi in en uit de auto.

Deze vind ik als trouwplanner ook erg waardevol, want dat zijn best de momentjes waar bruiden wat zenuwen voor hebben. Want ja, dit type jurk heb je nu niet elke dag aan en iedereen kijkt ook nog eens naar je.

Voor iedereen een trouwjurk

Door de enorme keuze aan jurken en het maatwerk die Mim levert is er voor iedereen een jurk. Ook kun je een eigen jurk, of die van je moeder of oma, meenemen. Hoe mooi is dat, om daar een jurk voor jou van te maken. En Mim is creatief genoeg om rekening te houden met je budget.

trouwjurk trouwplanner zwolle

Ook met dit bezoek heb ik als trouwplanner weer geleerd en kan ik dit weer meegeven in  mijn adviezen naar bruidsparen. Haar werkwijze heeft me ook verrast, mooi om te zien hoe ze naar het totaalplaatje kijkt. Zo komt alles heel goed tot zijn recht, past het bij het bruidspaar en dat alles valt samen op de trouwdag. En als ik daar als trouwplanner aan mee mag werken in de uitvoering van de dag zelf, dan wordt de droombruiloft een bruiloft waar je niet van durfde te dromen!

Bedankt Mim voor deze samenwerking! Wil je meer van haar zien?  www.mimsmooiste.nl De foto’s zijn van Danielle, Gewoon Danielle fotografie.

Ben je benieuwd na het lezen van deze blog hoe het zit bij een trouwfotograaf? Lees hier dan mijn andere  ‘Op bezoek bij… blog”

Hebben jullie trouwens mijn e-book al gezien : “In 10 stappen naar jullie droombruiloft.”? Met allerlei tips en inspiratie neem ik jullie mee en jullie voorbereidingen. Ik geef overzicht en jullie weten dat aan alles gedacht wordt. Meld je je hier aan en je ontvangt het in jullie mail.