Trouwplanner op bezoek bij de trouwvideograaf

 De afgelopen jaren is de videograaf bijna niet meer weg te denken op een bruiloft. Naast prachtige foto’s is bewegend beeld met jullie muziek eronder, een mooi aandenken aan jullie trouwdag. Het zal jullie weer helemaal terugbrengen naar de sfeer van jullie mooiste dag.

En daarom ga ik als trouwplanner ook op bezoek bij de videograaf. En wel bij Jahra!

Trouwvideograaf Jahra Puur trouwen

Fotocredits Yara Photography

Hoe kies je een trouwvideograaf?

Het is vooral goed om te kijken naar de stijl van de trouwvideograaf. Hoe mooi is het, als dit dezelfde stijl is als de fotograaf. Bij het terugkijken van al het beeldmateriaal van jullie trouwdag, blijf je in dezelfde sferen.

Tegenwoordig zie je vaak dat er al duo’s zijn, die regelmatig met elkaar samenwerken. Dat is het mooiste, want naast dezelfde stijl, zijn ze ook aan elkaar gewend. En lopen ze elkaar tijdens de dag ook niet in de weg. 😉

En ook hier, moet er een klik zijn tussen jullie. De videograaf loopt, net als de fotograaf, 8 tot 10 uur om jullie heen. En staan soms heel dichtbij.

Bedenk als bruidspaar ook goed wat je wilt als eindproduct; alleen een korte film met muziek eronder, een lange film met een samenvatting van de hele dag? Of allebei. Ook is een Same day edit mogelijk. Rondom diner maakt de videograaf al een korte film met een samenvatting van de dag. Bij de start van het feest wordt deze dan getoond en krijgen ook alle avondgasten gelijk een beeld van jullie dag. Niet elke trouwvideograaf doet alles, dus vraag dit goed na tijdens de kennismaking.

De voorbereidingen en de trouwdag van de trouwvideograaf.

Het is voor Jahra en elke videograaf, goed te weten wat de planning is van jullie trouwdag. Wat gebeurd er allemaal op jullie dag; welke locaties, binnen en/of buiten, welke ideeën zijn er voor de fotoshoot. Met haar ervaring kan Jahra hierin ook eventueel meedenken.

En het geeft Jahra ook de kans om zich goed voor te bereiden. En dan is het apparatuur opladen, geheugenkaarten legen en tas inpakken.

Ook de trouwvideograaf start vaak al bij het aankleden. Jahra geeft aan dat er dan zo’n mooie spanning hangt. En dan vervolgens de verrassende blikken bij de first look. Als videograaf wil je graag een rond verhaal vertellen van de dag. Dit maakt het fijner om de film te zien. Als kijker wordt je dan helemaal meegenomen in de energie en emotie van de dag. Dan ga je de dag weer herbeleven bij het kijken. En dat is precies wat je wilt met een trouwfilm.

Fotocredits Renske Kleverwal

Het eindproduct van de trouwvideograaf.

Om tot een goed eindproduct te komen, moet je over goed apparatuur beschikken. Maar ook goede programma’s voor het monteren en een platvorm waarmee de video’s gedeeld en bewaard kunnen worden. En dit alles moet elk jaar, en elk trouwseizoen, weer goed up to date zijn.

Wat mij als trouwplanner verraste was dat elk uur film, wel 2 tot 3 uur monteren is. Daar gaat dus na de 8 tot 10 uur op jullie trouwdag, ook nog veel tijd in zitten.

De eindproducten van Jahra zijn een teaser (korte film, vaak lengte van 1 muzieknummer) en een lange versie van de hele dag. Daarnaast kunnen bruidsparen nog kiezen voor een video van alleen de ceremonie.
Na het 1e ontvangst is een aanpassing van jullie kant nog mogelijk. Vraag dit bij kennismaken na bij jullie videograaf. Zo weten jullie wat jullie mogen verwachten en vragen achteraf.

Vaak zit er muziek onder film, afgewisseld met de gesproken teksten van jullie ceremonie of stukjes. Mooi om dan dezelfde muziek te gebruiken die ook tijdens de ceremonie is gedraaid. Maar soms kan dit niet in verband met Buma stemrechten of van de zangeres, die live aan het zingen was op jullie trouwdag. Goed om dit te checken. Als bruidspaar mag je zelf aangeven welk nummer je onder je film wilt hebben.

Jahra levert de trouwvideo aan met een USB en een download link van Vimeo: op dit platform blijft het altijd beschikbaar, uiteraard wel in een beveiligde omgeving.

Ook goed om dit na te vragen bij jullie trouwvideograaf; op welke wijze het eindproduct wordt afgeleverd. Zodat het voor jullie ook mogelijk is om de video af te kunnen spelen. Dat zou toch wel zo leuk zijn! 😉 Want hoe gaaf is het om een aantal weken na jullie trouwdag weer regelmatig jullie film te bekijken en terug te gaan naar jullie mooiste dag?

Trouwvideograag Jahra Puur trouwen

Fotocredits Renske Kleverwal

Jahra, ontzettend bedankt dat ik bij jou op bezoek mocht komen en dat je me van alles vertelde over je mooie vak. Wil je meer weten van Jahra? Neem dan eens een kijkje op haar site of bekijk deze teaser.

Of benieuwd wat de trouwfotograaf allemaal doet? Lees dan mijn bezoek aan de trouwfotograaf.