Trouwplanner op bezoek bij de trouwceremonie- zangeres

Dit keer ga ik op bezoek bij trouwceremonie zangeres en wel Fenna, of misschien ken je haar van With Fenna. Fenna zingt live tijdens trouwceremonies van achter haar piano. Als trouwplanner heb ik dit al een paar keer mogen meemaken en ik ben er fan van. Het is zo ontroerend en komt zo mooi binnen. Een waardevolle toevoeging aan de speech van de trouwambtenaar, want ook hun verhaal wordt hiermee versterkt. Of eigenlijk versterkt het elkaar. Maar hoe werkt dat dan? Om daar meer over te weten ging ik als trouwplanner op bezoek bij een trouwceremonie zangeres!

Live muziek trouwceremonie Puur trouwen

fotocredits Sarah Rosa

Wanneer livemuziek tijdens de trouwceremonie?

Bruidsparen die al wat verder zijn in de voorbereiding weten al dat er een vraag gaat komen; hoe ziet muziek tijdens een trouwceremonie eruit? Hoeveel muziek momenten zijn mooi en welke nummers passen dan mooi tijdens de trouwceremonie? Fenna geeft aan dat alles mogelijk is en dat het aantal nummers echt afhankelijk is van de ceremonie invulling. Maar er zijn vaak wel 5 momenten waarop het sowieso erg mooi is om muziek toe te voegen: bij binnenkomst van het bruidspaar, als break tijdens de speech van de trouwambtenaar, rondom de geloftes en/of het jawoord, tijdens het tekenen van de aktes en bij het weglopen aan het einde van de ceremonie.

Jullie kiezen zelf nummers uit waar jullie erg van houden of die jullie mooi en passend vinden bij die momenten. Of als je geen idee hebt wat mooi is, denkt Fenna altijd graag mee met haar bruidsparen en zoekt zo samen de nummers uit op basis van jullie verhaal en muzieksmaak.

Voorbereiding van de muzikale invulling van de trouwceremonie.

Samen met Fenna lopen jullie de hele trouwceremonie door. Hoe zien jullie de trouwceremonie voor je? Wie is de trouwambtenaar en hoe gaat hij/zij het verhaal insteken? Hoeveel tijd is er? Hoe ziet het tekenmoment eruit? Zijn er andere sprekers of momenten? De invulling van deze momenten brengt een bepaald gevoel en tijdsduur met zich mee. Op basis hiervan denkt Fenna dan mee hoe muziek het mooiste wordt ingezet om elk moment zo raak mogelijk te maken.

Daarnaast denkt Fenna verder met jullie mee, want er zijn veel mogelijkheden. Uiteraard kent ze veel nummers en kan ze adviseren wat goed past. En kan ze jullie op ideeën brengen, want deze keuzes zijn soms best lastig en er is zoveel mogelijk! Zo kun je een nummer heel mooi opbouwen tijdens het aanlopen. En is het dan mooi om het hele nummer uit te horen of juist af te ronden als jullie eenmaal zitten? Fenna kan ook een nummer aanpassen in ritme of tekst, zodat het beter bij de sfeer en verhaal past die jullie neer willen zetten. Is jouw favoriete nummer bijvoorbeeld een rocknummer maar past deze qua tekst wel heel mooi bij jullie verhaal? Dan maakt Fenna daar een bruiloft versie van.

Tijdens de gehele voorbereidingstijd is er regelmatig contact maar mochten jullie een mooi nummer tegenkomen dan kan dat ook tussendoor gedeeld worden, alleen maar leuk!

Trouwceremonie zangeres Puur trouwen

Fotocredits Visuals by Nina

Samenwerken met de trouwambtenaar.

Zowel de speech van de trouwambtenaar als de muziek moeten goed op elkaar zijn afgestemd. Fenna zal de trouwceremonie daarom altijd van tevoren met de trouwambtenaar afstemmen zodat details rondom het opbouwen, afzwakken, verlengen of afronden van nummers het verhaal van jullie zo mooi mogelijk vormgeeft en versterkt, alleen dan wordt het 1 prachtig geheel.

De 5 momenten die al eerder genoemd zijn, zijn niet verplicht. Het mogen er ook meer zijn. Bijvoorbeeld als een van jullie dierbaren een herinnering vertelt waar jullie nummer bij hoort. Hoe mooi is het als Fenna dat nummer dan gaat zingen! Of als er iemand gemist wordt en jullie daarbij stil willen staan? Overal kan muziek aan toegevoegd worden afhankelijk van de ceremonie invulling.

Wat is er nodig op de trouwdag?

Fenna komt op elke bruiloft met haar eigen piano en vleugel ombouw, een mooi romantisch plaatje! Verder neemt ze ook alle benodigde techniekapparatuur mee, waar ze voorafgaand aan de ceremonie een soundcheck doet. Verder is het goed om de grootte van de groep te weten en de soort ruimte zodat Fenna de versterking van het geluid zo passend mogelijk kan instellen en het geluid het mooist tot zijn recht komt.

Puur trouwen live muziek trouwceremonie

Fotocredits Nadeche Photograpgy

Geluidsopname achteraf mogelijk?

Het is bij Fenna mogelijk om de hele ceremonie op te nemen, of achteraf een professionele opname te laten maken van een van jullie nummers. Deze zingt Fenna dan in in haar studio, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als soundtrack van jullie trouwvideo! Zo wordt de trouwvideo nóg persoonlijker en kunnen jullie na de trouwdag nog heel vaak luisteren naar jullie nummers en teruggaan naar deze speciale momenten!

Over die videograaf gesproken, als weddingplanner ben ik op bezoek geweest bij Jahra Videografie. Lees hier de blog over trouwvideografie.

Ik hoop dat ik jullie wederom heb kunnen informeren en inspireren over de dit onderdeel van de trouwdag. Ik wil Fenna heel erg bedanken voor haar tijd en medewerking. Wil je meer van haar lezen en horen, kijk dan eens op www.withfenna.nl

Hebben jullie nog vragen voor mij, dan kan dat ook altijd via margriet@puurtrouwen.com of 06-52053537