Weddingplanner op bezoek bij de trouwlocatie.

De trouwlocatie, toch best een essentieel onderdeel van jullie bruiloft. Dus ook hier ga ik als weddingplanner graag even op bezoek.

En naar welke ga je dan? Er is zoveel mogelijk tegenwoordig. Van landgoed, kasteel, horecalocatie, eigen tuin, in het bos, gemeentehuis, etc. Waar je vroeger alleen maar in gemeentehuis mocht trouwen, kan het nu bijna overal. Check dit vooraf wel goed bij de gemeente waar jullie gaan trouwen. Het kan namelijk per gemeente nog wel erg verschillend zijn. (Binnenkort mijn blog over gemeente)

Maar eerst deze blog. En als Zwolse trouwplanner ga ik op bezoek bij de Zwolse trouwlocatie; de Agnietenberg. Ik mag in gesprek met Nelleke (eigenaar) en Christa (sales manager).

trouwlocatie Agnietenberg Puur trouwen

Fotocredits DM Fotografie

Welke trouwlocatie moeten jullie kiezen?

Soms staat het voor een bruidspaar vast waar ze willen trouwen, maar dit geldt niet voor iedereen. En dan kan het nog wel eens een lastige zoektocht zijn. Een dag van de Open Top Trouwlocatieroute kan dan een goed idee zijn. Dan zijn meerdere (aangesloten) trouwlocaties open en kunnen jullie zo even binnenkijken en de eerste informatie ophalen.

Maar gewoon een afspraak maken met een betreffende locatie kan ook. Ook bij de Agenietenberg. Ze laten je dan alle ruimtes zien en vertellen dan wat je waar kan doen en ook voor welke groepsgrootte elke ruimte geschikt is. Ze denken dan mee met een globale dagindeling en op basis daarvan volgt een offerte.

Het belangrijkste bij het maken van jullie keuze is of het echt bij jullie past en dat jullie je er fijn voelen. Want dan zijn jullie ook op jullie gemak op jullie trouwdag, waardoor jullie nog meer kunnen genieten.

Steeds meer locaties werken met een programma als Magic. Het is verbonden aan hun website. En als bruidspaar kunnen jullie ook eerst op de website kijken wat de mogelijkheden zijn. Jullie kunnen alle opties en arrangementen aanklikken op basis van jullie aantal gasten. Zo rolt er automatisch al een eerste offerte uit. Jullie kunnen vanaf de bank thuis al een goede indruk krijgen of de locatie iets voor jullie kan zijn. Zo ja, dan plan je een afspraak in om te gaan kijken. Want de ruimtes moeten ook goed aanvoelen en tijdens het kennismaken moeten jullie vertrouwen krijgen. Jullie eigengemaakte offerte in het programma is een mooi startpunt voor het gesprek. Dus schroom niet als jullie dit tegenkomen om in te vullen.

trouwceremonie Agnietenberg Puur trouwen

Eerste gesprek trouwlocatie

Belangrijk om in dit gesprek, in de goede volgorde alles bij langs te gaan. Het is zo leuk om direct het eindplaatje te bespreken over bijvoorbeeld de styling, maar goed om eerst de opzet van de dagindeling bespreken. Dus waar willen jullie trouwen; binnen of buiten. Van welke zalen/ terrassen maken jullie graag gebruik. Ook goed om een basis aantal van de gasten door te geven. En hoe jullie het eten en drinken graag zien. Dit alles zorgt voor een eerste offerte. En van daaruit gaan jullie verder werken als jullie voor de locatie kiezen.

Vervolg afspraken trouwlocatie

Vaak komen bruidsparen nog zo’n 2x langs. Om alles nog eens goed door te spreken en vast te leggen; Welke ruimtes gaan er gebruikt worden, wat voor soort diner, etc. Ongeveer 6-4 weken voor jullie trouwdag is het goed om met jullie ceremoniemeester/ trouwplanner langs te komen. Het draaiboek is dan ongeveer 80% af en dan gaan jullie dat draaiboek helemaal doornemen met elkaar; waar en hoe gaan jullie zitten tijdens de ceremonie, wordt de bruid weggegeven, waar wordt er getoost, zitten jullie met diner aan lange tafels of ronde, waar komt de kadotafel, etc. Dan worden echt de puntjes op de i gezet.

Op veel locaties wordt jullie nog een proefdiner aangeboden; alvast voorproeven en verheugen op jullie dag!! Hoe lekker is dat!!

Tussendoor zijn jullie altijd welkom om even langs te komen om plannen te maken voor de styling, maar dat kan vaak wel zonder de eventmanager van de locatie.

toost trouwen Agnietenberg Puur Trouwen

Fotocredits DM Fotografie

Jullie trouwdag!

En dan is het zover; jullie trouwdag, waar zo lang naar toe is geleefd. Bij aankomst zie je de mensen van de locatie die je al een paar keer hebt gesproken. De ruimtes zijn versierd zoals jullie het hebben bedacht en al jullie naasten zijn aanwezig. Het personeel werkt hard om alles goed uit te voeren voor jullie en leven mee. En dat maakt dat het helemaal goed en fijn voelt, op jullie gekozen trouwlocatie!

Nelleke en Christa heel erg bedankt voor jullie medewerking en tijd aan deze blog! Zijn jullie nu ook benieuwd naar deze mooie locatie? Neem dan eens een kijkje op www.agnietenberg.nl