Weddingplanner op bezoek bij de trouwpakken specialist

Ja het trouwpak!!! Net zo belangrijk als de trouwjurk! Dus een bezoek als weddingplanner bij de trouwpakken specialist stond ook op de planning.

En ik ben op bezoek geweest bij Jarenko van DAREcustomsuits. Ik heb ze een aantal keren mogen ontmoeten op trouwbeurzen en we hebben een paar keer mogen samenwerken aan een wenshuwelijk via Stichting Make a weddingwish. Waarbij Jarenko belangeloos een pak doneerde aan de bruidegom. Bij een wenshuwelijk is de 1 van 2 ongeneselijk ziek, waardoor ze nog 1 laatste wens hebben om te trouwen. Heel bijzonder om dit samen te doen.

trouwplak Darecustomsuits Puur trouwen

Fotocredits Pexels Oliver-Li

Help, ik draag nooit een pak!

Wat ik als trouwplanner veel hoor, is dat de bruidegom het niet goed weet wat hij wil. En dit komt vooral omdat ze nog nooit een pak hebben aangehad en ze zien hier dan ook best een beetje tegenop. Dus ook hier is het belangrijk dat je bij de zaak die je kiest, je ook op je gemak voelt. Dat je het gevoel hebt dat ze je snappen. En ook hier geldt, dat als je binnen bent, je niet verplicht bent om ook te kopen.

Bij DAREcustomsuits maken ze er zelfs een hele beleving van; je bent er aan aantal uren bezig, je mag vrienden en familie meenemen, er staat een pooltafel en er is een hapje en drankje. Er wordt zelfs een lunch geregeld, als dat nodig is.

Darecustomsuits trouwpak Puur Trouwen

Fotocredtits Christines Moments

Hoe kan ik me voorbereiden op het uitzoeken van een trouwpak?

Plaatjes…. Dat werkt toch het beste. Zoek op wat je mooi vindt, qua stijl, qua kleuren. En neem dit mee naar de winkel.

Heeft je aanstaande bruid of bruidegom al haar/ zijn kleding uitgezocht? Dan is het ook heel fijn om daar een foto van mee te nemen. Degene die met je meegaat, kan hier wel voor zorgen. Zo hoef jij niets te zien. Met deze informatie kan er naar een pak gekeken worden die bij de jurk of andere pak past, waardoor het een prachtig geheel gaat worden.

Het uitzoeken van een trouwpak.

Met de plaatjes en foto’s gaan jullie starten. Bij DAREcustomsuits wordt alles op maat gemaakt, maar hebben ze veel voorbeeld pakken hangen. Zo kan je toch kijken wat je staat; gilet, stropdas, strikje, een bepaalde kleur, etc. Bij een zaak met ‘bestaande pakken’ heb je dezelfde passessie. Hier kun je alleen de details niet aanpassen, maar zullen ze het pak wel op maat maken.

Laat je ook uitdagen om iets heel anders te gaan passen. Even uit je comfortzone. Een goede zaak heeft gauw door wat bij jou past qua figuur en persoon. Vaak wordt dit dan iets heel unieks én vaak wordt dit het pak dat je uiteindelijk gaat kiezen.

Trouwpak met veel persoonlijke details.

Heb je je trouwpak gevonden? Dan volgen er nog de details. En dit kan heel ver gaan, maar daar wordt je goed in begeleidt. Denk aan stiksels op je jasje (in een andere kleur of andere steek), knoopjes, aantal zakken, bepaalde tekst laten borduren op de mouw van de blouse of boord van je jasje. Zelfs de stof aan de binnenkant van je jasje kan je laten bedrukken met een foto. Deze laatste 2 opties kunnen ook een mooie manier zijn om iemand te herdenken. Zo heb je diegene die je op je mooiste dag moet missen, toch een beetje bij je.

Na al deze details en beslissingen volgt een vrijblijvende offerte.

Wanneer starten met het uitzoeken van een trouwpak?

Tussen de 16- 12 weken is het goed om de eerste passessie te hebben. Neem gerust veel eerder contact op met het bedrijf om dit na te vragen en op tijd in te plannen.

Bij ongeveer 6 weken voor jullie bruiloft volgt de 2e passessie. Je pak is binnen en deze kan dan eventueel nog wat bijgesteld worden. En dan kun je ook de laatste details uit gaan zoeken als stropdas/ strik en schoenen. Heb je al schoenen dan is het goed om deze mee te nemen. Met schoenen aan wordt dat nog gekeken of de lengte van de broek goed is.

Als alles al goed is, dan kun je het pak gelijk meenemen. Moet er nog iets vermaakt of gemaakt worden, dan kun je het pak 2 weken later ophalen.

Trouwpak Puur Trouwen

Fotocredits Wesley Fotografeert

Wat doe ik met mijn trouwpak na onze bruiloft?

Het is goed om je pak te stomen en niet zelf in de wasmachine te gooien. Vraag het even na bij het bedrijf waar je je trouwpak koopt. Soms kan het via hun geregeld worden of weten ze een stomerij die goed is.

Bij het uitzoeken van je pak, kun je ook kijken op welke manier je delen van het pak vaker kan dragen. Wellicht kan het je keuze ook bepalen bij het uitzoeken van een bepaalde kleur stiksel of knoop, zodat je jasje ook op een spijkerbroek gaat passen. Dus is deze wens er? Geef dit dan aan, dan kan er ook op die manier in meegedacht worden.

Nou na het schrijven ben ik al helemaal benieuwd hoe je eruit gaat zien! 😉

Jarenko; heel erg bedankt voor deze samenwerking en je tijd. Willen jullie nu meer weten over DAREcustomsuits? Neem dan eens een kijkje op hun website www.darecustomsuits.nl

En ben je nu ook benieuwd hoe het gaat bij het uitzoeken van je trouwjurk? Lees dan mijn blog ‘Trouwplanner op bezoek bij de trouwjurkenspecialist’ (link)